28 september 2022
Search
Generic filters

126

Det är mycket björkpollen i luften

Under påskhelgen har det noterats höga halter björkpollen i luften på många ställen i Sverige. Det gäller ffa i sydvästra Sverige där många björkar inlett sin blomning.

Mot slutet av påsken råder det stor risk för höga halter även över de inre delarna av Götaland, södra Svealand och Gotland. Så här står det på pollenrapporten.se om björkpollen just nu:

“Under påsken kommer björkar att börja blomma över hela Götaland och sydliga delar av Svealand. Störst risk för höga eller mycket höga halter råder i Västsverige. Mot slutet av helgen råder stor risk för höga halter av björkpollen över södra Uppland och södra Värmland. I ett område norr därom, upp över Gästrikland och södra delarna av Dalarna finns samtidigt en förhöjd risk för höga halter. I resterande Sverige är det fortfarande liten risk för att björkpollenhalterna ska bli höga.”

björkpollen
Pollenrapporten.se

Så om du är allergisk mot pollen, och ännu inte börjat ta dina mediciner, är det absolut dags att börja nu. Här kan du läsa mer om vilka mediciner du kan använda.

LÄS MER: När ska jag börja ta min allergimedicin?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

28 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.