10 augusti 2022
Search
Generic filters
naturmedel artros
Bild: Wikimedia Commons

229

Vilka naturmedel hjälper vid artros?

Jag är en kvinna på 66 år. Har krokiga fingrar som värkte mycket innan de blev krokiga. Nu har det börjat värka i handen och handleden också och en del knölar uppstår. Är detta artros?

Jag har prövat Nypozin men jag tyckte inte det hjälpte. Kan jag ta Evening Primrose oil? Eller har du något bättre förslag?

Jag äter Levaxin, seloken och simvastatin.

Knölen

Det kan vara artros, men det bästa är att du går till en läkare som undersöker och eventuellt röntgar dina händer. Eller till en sjukgymnast, de kan också ställa diagnos och ta fram specifika övningar till dig.

Om du ändå själv misstänker att det är artros finns andra alternativ (naturmedel) du kan prova, till exempel Helaflex, Glukosamin och Evening Primrose oil (Jättenattljusolja). Det har använts sedan 1930-talet som ett traditionellt botemedel mot eksem. Nyare användningsområden innefattar inflammatoriska tillstånd, såsom artros.

Helaflex är ett traditionellt växtbaserat läkemedel, innehållande djävulsklo, för lindring av smärta och stelhet vid artros. Traditionellt har rot av djävulsklo använts för att lindra smärta och stelhet i leder.

Vissa undersökningar av Glukosamin på människor talar för att glukosamin hjälper, andra talar för att det inte har någon effekt. Möjligen kan det hjälpa när det används till rätt personer och på rätt sätt. Du får pröva dig fram.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 52-1 2013.

LÄS MER: Hela listan – olika kosttillskott vid artros.

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

10 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.