Tramadol och paroxetin

Jag är orolig för biverkningar med Tramadol och paroxetin

Jag har en gammal skada i nackregionen, och har också stressyndrom. Jag tar Tramadol retard 100 mg 2 ggr/dag och har nu fått paroxetin 20 mg på recept. Men jag känner mig osäker på den kombinationen pga kontraindikation (serotonergt syndrom).

Jag ställde frågan till receptarien när jag hämtade ut medicinen men hon kunde inte svara på frågan så jag tänkte kolla med dig. Är det ok att blanda dessa två i den dos som jag ordinerats eller ska dessa helt undvikas?

Jag tänker mig att det är en viss marginal som tas till i varningstexten för säkerhets skull men skulle gärna veta lite mer om detta dels för min egen säkerhets skull och dels för allmänbildandets skull.

För mitt stressyndrom tar jag även Seloken 50 mg.

Erik

Ja, det stämmer som du skriver att kombinationen kan orsaka serotonergt syndrom. Men bara för att det finns upptaget i Fass behöver det inte hända. Du får helt enkelt pröva dig fram och se hur det går. Var uppmärksam på förändringar som som förvirring, hallucinationer, förändringar i blodtryck, ökad hjärtfrekvens, feber, överdriven svettning, frossa eller…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senast veckans alla inlägg.