kramper
Sjukdomarna kan göra dig trött, och läkemedlen kan orsaka kramper.

Kan medicinerna göra mig trött och ge kramper?

Jag har giftstruma som för ett antal år sedan radiojodbehandlats, medicineras idag med Levaxin 125 mg. Har också gastroesofageal refluxsjukdom (medicineras med Zantac 2 x 150 mg/dag), depression (medicineras med Citalopram 20 mg/dag), Symbicort och Bricanyl mot astma, samt Treo mot ”tandvärk” i hela kroppen.

Förutom detta tar jag följande kosttillskott: Holistic Mega B-komplex, Pure pharma D3, Holistic Zink, Protina Pharm. Diasporal Magnesium.

De sjukdomar jag nämnt kom ungefär samtidigt och i samband med ett arbetsrelaterat utmattningssyndrom för ca. 14 år sedan. Efter det har jag besvärats av värmevallningar (ej på natten) och muskelkramper som kan uppstå i tårna, benen, halsen, händerna osv. Jag är ofta trött och sover i snitt 4 timmar/natt.

Eftersom mina besvär kom ungefär samtidigt undrar jag om någon av de mediciner jag tar kan ha någon av dessa biverkningar eller om några av medicinerna inte passar ihop?

Kosttillskotten har jag bara tagit i ca. 2 månader, så dessa utesluter jag. Jag hade alltså inte dessa besvär innan jag blev sjuk och började medicinera. Jag skall även tillägga att jag haft/har något förhöjt kaliumvärde, men man har inte kunnat finna orsaken till detta.

 

Ann-Marie

Sjukdomarna i sig kan göra dig trött, det är inte konstigt. Värmevallningar skulle kunna vara klimakteriebesvär. Men iom att du är 61 borde de gett med sig. Bricanyl kan ge muskelkramper som biverkan, alternativt kramper om dosen skulle vara för hög. Kan orsaka kramper och värmevallningar Bricanyl i kombination med Citalopram kan öka risken för…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.

Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in – om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 16 oktober 2015 @ 09:58

close
kramper

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

BIVERKNINGAR?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
biverkningar, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.