losarstad comp
Foto: freepik - www.freepik.com

Kommer mina besvär från Losarstad comp?

Jag tar Metformin 500 mg för diabetes typ 2, samt Amlodipin 10 mg och Losarstad comp 100/12,5 för hypertoni. Den sistnämnda har jag slutat med sen ca 14 dagar eftersom jag får biverkningar.

Jag misstänker att biverkningarna kommer av Losarstad comp, i form av smärta i axlar, höfter, knän, fotleder, och att jag känner mig stel i hela kroppen samt muskelsvag.

Har nu börjat med Functio Optima Vitalitet som innehåller gurkmeja, strandnypon, ingefära samt piperin, 1 tablett per dag. Ev hjälper det att sänka blodtrycket och hjälpa mig med ledvärken.

Kan det vara troligt att mina besvär kommer från Losarstad comp? Har ätit i 1-2 år. Kan biverkningarna bli permanenta?

Har fått diarré sen jag börjat med gurkmeja. Ätit i ca en vecka. Hur kan jag förebygga det?

Undrande

Det låter konstigt att biverkningar av Losarstad comp skulle komma nu efter 1-2 år. Jag tror inte att det är det som är problemet. Å andra sidan finns muskelvärk, ryggvärk och smärta i ben upptagna som vanliga biverkningar. Fast biverkningar uppträder normalt direkt när man börjar med ett läkemedel, inte efter 1-2 år.

Jag tror att muskelvärk, ryggvärk och smärta i ben beror av något annat, men det är svårt att säga vad. Prata med din läkare.

Sluta inte med Losartsad comp

Jag tycker inte att du ska sluta med Losarstad utan att prata med din läkare. Det är viktigt att blodtrycket hålls på en normal nivå. Läkaren kan förskriva något annat till dig om du inte vill fortsätta med Losarstad. Functio Optima Vitalitet kommer inte påverka ditt blodtryck. Möjligen kan det minska din värk och stelhet.

Om du fått diarré efter att du började med kosttillskottet skulle jag testa att sänka dosen. Läste på deras webb att 2 tabl är normaldos. Prova att sänka till 1 tabl och se om det hjälper. Om det inte hjälper skulle jag sluta helt och hållet med kosttillskottet. Om diarrén försvinner då är det sannolikt tillskottet som orsakar diarrén. Prova att börja igen, eller prova ett annat kosttillskott.

LÄS MER: Kan jag ta kortison med mina hjärtmediciner?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Missa inga viktiga nyheter och information!

Gör som 1 434 andra hälsointresserade. Prenumerera gratis på nyhetsbrevet som kommer varje torsdag kväll kl 19 med veckans alla frågor & svar.

Genom att prenumerera får du också:
• våra 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning
• möjlighet att läsa 16 andra ämnesspecifika nyhetsbrev
• kunskap att använda dina läkemedel på bästa sätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.