fluoxetin för panikångest
Foto: Joshua Rawson-Harris on Unsplash

Varför kan jag inte ta fluoxetin för panikångest?

Jag har svår panikångest/hypokondri sedan flera år, har medicinerat från och till dock inte senaste året. Börjar bli outhärdligt och tänkte ge fluoxetin en ny chans. Men ser nu att de tagit bort den som rekommendation vid paniksyndrom, både i Fass och på andra sidor. På en sida skrev de tom ”ge ej fluoxetin vid panikångest”.

Är det nåt nytt de har kommit fram till att inte ge fluoxetin för panikångest? Är de farligt eller helt enkelt verkningslösa? På Internetmedicins hemsida under panikångest så står det om rekommenderade läkemedel, och under SSRI står det inom parentes alla utom fluvoxamin och fluoxetin. Jag har telefonkontakt med min läkare så han vet att jag tänkt börja med dom igen, och han har inte sagt nåt angående fluoxetinet heller.

Jag tar också kosttillskotten magnesium och omega 3.

Emelie

På internetmedicin.se står fluoxetin uppräknat bland de preparat som INTE har indikation (=godkänd användning) panikångest. En anledning skulle kunna vara att fluoxetin har ångest upptagen som biverkan. Det finns alltså en liten risk att din panikångest skulle bli värre med fluoxetin. Enligt Stockholms läns landsting, och många andra landsting som ligger i samma linje, ska…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senast veckans alla inlägg.