Bio-Biloba
Det är osäkert om Bio-Biloba hjälper mot dålig blodcirkulation. Foto: pch.vector - www.freepik.com

Hur effektivt är Bio-Biloba mot dålig blodcirkulation?

Jag har ständigt en stickande känsla i fötterna och händerna. Ibland kan även någon finger domna. Jag har alltid kalla fötter och händer även mitt i sommaren. Fingrar och tår är ofta blå/svarta. När jag har skor på mig känns det som om jag inte får tillräckligt med blod i fötterna. Jag försöker att ha så bekväma skor som möjligt där jag kan röra på tårna men det hjälper inte alltid. Om jag legat en längre stund måste jag försöka röra fötterna och tårna så mycket som möjligt annars blir stickningarna outhärdliga. Stickningarna blir värre om jag är stressad.

Det är några symtom jag lider av. De värsta är stickningarna och ibland en brännande känsla i fötterna trots att de är iskalla. Misstänker att det beror på dålig blodcirkulation. Därför undrar jag:

  • Hur effektivt är bio-biloba mot dålig blodcirkulation?
  • Hur lång tid kan det dröja innan man märker resultat av bio – biloba?
  • Kan man kombinera ginseng och bio – biloba?
  • Vilket preparat ger bäst resultat vid dålig blodcirkulation i fötter och händer: Bio – biloba eller Warfarin?

Jag har haft perifera nervsmärtor i fötter och ben i många år men aldrig fått en riktig förklaring till varför smärtan uppkommit utan istället blivit ordinerad medicin som jag inte tycker hjälper optimalt. Jag uppvisar däremot symtom på dålig blodcirkulation och misstänker att min nervsmärta inte är huvudorsaken till mina problem utan snarare min dåliga blodcirkulation. Dessutom medicinerar jag för generaliserat ångestsyndrom och kan använda samma medicin som till mina nervsmärtor. 

Jag tar följande läkemedel:

  • Lyrica 100mg 6 tabletter/dag
  • Cymbalta 60mg 2 tabletter/dag
  • Saroten 25mg 2 tabletter/dag
  • Lergigan25 mg 4 tabletter /dag

 

Carina

Tyvärr tror jag inte att Bio-Biloba eller Warfarin kommer att hjälpa mot dessa problem.

Bio-Biloba är ett naturläkemedel för behandling av långvariga symtom hos äldre människor såsom minnesbesvär, svårigheter att koncentrera sig, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla, sedan läkare konstaterat att annan allvarlig sjukdom inte föreligger. Det finns inget i dokumentationen från företaget och Läkemedelsverket som talar för att det hjälper mot dina problem och dålig blodcirkulation.

När jag söker på dina fyra läkemedel i en databas för interaktioner/krockar finns det en krock mellan Cymbalta och Saroten. Att använda dem tillsammans kan öka risken för ett sällsynt men allvarligt tillstånd som kallas serotonergt syndrom, vilket kan inkludera symtom som förvirring, hallucination, blodtrycksförändringar, ökad hjärtfrekvens, feber, kraftig svettning, skakningar eller skakningar, dimsyn, muskelspasmer eller stelhet, tremor, magkramper, illamående, kräkningar och diarré. Din läkare kanske redan är medveten om riskerna, men bedömer att detta är bra för dig. Och du kanske inte har några biverkningar.

Du bör inte ta Bio-Biloba och ginseng samtidigt

Jag tycker inte att du ska kombinera ginseng och Bio-Biloba, speciellt inte tillsammans med dina andra läkemedel. Det finns risk för krockar med dessa.
Jag har svårt att se att Bio-Biloba eller Warfarin påverkar blodcirkulationen så som du önskar. Warfarins effekt kallas visserligen blodförtunnande, men går ut på att minska blodplättarnas förmåga att klibba ihop med varandra. Det ska normalt inte påverka hur själva blodet flyter i ådrorna.

Så tyvärr tror jag inte att Bio-Biloba eller något annat av dessa preparat/tillskott kommer att förbättra din situation.

Mitt förslag är istället att du pratar med din läkare och att ni gör en omstart av hela din situation.

LÄS MER: GUIDE: Välj rätt värktablett för smärtan

 

Bio-Biloba

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close
Bio-Biloba

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

SMÄRTA & VÄRK?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
smärta & värk, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.