reumatisk sjukdom

Kan Enalapril orsaka reumatisk sjukdom?

Jag fick högt blodtryck under en tvillinggraviditet och Enalapril sattes in några månader efter förlossningen. Jag hade många konstiga symptom under många år som ingen läkare förstod sig på. Slutligen, via en tandläkare som remitterade mig till en reumatolog, kunde man ställa diagnosen MCTD.

Jag behandlar med Enalapril 20 mg, 1 ggr/dag, samt Plaquenil 200 mg 1 ggr/dag

På en diskussionssida på nätet hörde jag lite oroande att Plaquenil och Enalapril inte ska tas tillsammans. När jag kollade upp det, får jag samma uppfattning, att Enalapril inte ska tas om man äter en immunhämmande medicin eller behandlas mot reumatisk sjukdom.

Läser även på Enalapril att det kan orsaka autiommun sjukdom. Undrar om det kan vara det som gjort att jag har fått min MCTD?

Vad anser du om att äta dessa två mediciner ihop? Känns inte som att min reumatolog har koll på läget.

Carina

MCTD står för Mixed connective tissue disease, och är en bindvävssjukdom som ger ledvärk, artrit, muskelvärk och muskelinflammation. Läs mer om sjukdomen på Reumatikerförbundets webbplats. Vad är det för diskussionssida du hittat detta på? Jag skulle inte lita allt för mycket på diskussionssidor på nätet, eftersom de sällan är väl insatta i det vetenskapliga materialet. Enalapril

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.