Kyolic och Redasin
Visst kan du testa Kyolic och Redasin för att sänka ditt kolesterol. Foto av congerdesign från Pixabay

Kan jag kombinera Kyolic och Redasin mot höga blodfetter?

Har inga direkta sjukdomar men har så kallat ”stressblodtryck”. Har gjort 24-timmars-mätning och trycket går ner på natten och vid vila. Lågt medeltryck. Pappa med diabetes. 

Arbetar som sjuksköterska, är smal, tränar regelbundet. Äter i stort nyttig mat enligt riktlinjer. Har ett högt totalkolesterol 7,2 och högt LDL. Konsulterat läkare som säger att jag troligen behöver statiner.

Provar nu med Kyolic. Kan man lägga till eller byta till Redasin? Ska bli intressant om effekt av Kyolic efter 2 månaders behandling. Rädd för biverkningar med muskelvärk och diabetesrisk.

LH

Visst kan du testa Kyolic och Redasin för att sänka ditt kolesterol. Men dessa har inga vetenskapliga data som visar att de minskar risken för allvarliga komplikationer som hjärtinfarkt och stroke som höga blodfetter kan bidra till. Statiner har data som visar skydd mot dessa komplikationer.

Prova en statin och se hur det går. Långt ifrån alla får biverkningar. Om du skulle få biverkningar finns det andra alternativ att prova.

LÄS MER: Allt du behöver veta om kosttillskott

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close
Kyolic och Redasin

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

KOSTTILLSKOTT?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
kosttillskott, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

2 kommentarer

 1. Hej åt statiner o fick biverkningar, min läkare bryr sig inte. Hans råd var ta dem el byt läkare… Tog redasin idag. Har diabetes och ligger ofta över 14 mmol nu efter ca 30 minuter ligger jag på 8.0 mmol sällan jag ligger så pass bra. Mitt blodtryck kollade jag nyss brukar ligga på 200/100. Nu på 160/65. Kuren verkar ju fungera. Hoppas hoppas jag kommer på rätt väg nu. Ska bli spännande o se kolesterolet efter en kur.
  Hoppfull.

  • Hej Nina
   Redasin kan möjligen påverka ditt kolesterol, men har ingen vetenskapligt bevisad effekt på allvarliga komplikationer som stroke och hjärtinfarkt. Redasin ska inte heller påverka varken blodsocker eller blodtryck.
   Det låter som att du ska byta läkare till en som lyssnar på dig och tar dina problem på allvar.
   /Fredrik, apotekaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.