13 augusti 2022
Search
Generic filters
Maxosol

2 064

Kan jag ta fler tabletter Maxosol än vad som ordineras?

Jag tycker hösten är jobbig, framför allt för att det bara blir mörkare och jag är ute mindre. Känner mig fräsch av att vara ute mycket, blir också härligt solbränd. Så nu är jag inte det.

Jag skulle vilja testa Maxosol, som jag läst om, men skulle vilja ta fler tabletter än de rekommenderar? Jag har inga sjukdomar och tar inga mediciner.

Solstrålen

Maxosol är ett kosttillskott som innehåller antioxidanter, till exempel vitamin E och betakaroten (A-vitamin), som finns naturligt i huden. Men det innehåller också vitamin C, lycopen, selen och zink, samt även liponsyra, som förstärker effekten av de andra ingående substanserna.

Ta inte mer Maxosol än rekommenderat

Maxosol bidrar till att bibehålla en normal hud, och kan bidra till hårets och hudens normala pigmentering. Det hjälper alltså till att hålla din normala färg i huden. Och kan hjälpa dig att bli fortare brun – om du är i solen. Det kan också skydda hudens celler mot oxidativ stress vid till exempel solning. Du ska inte ta mer än den rekommenderade dosen, en tablett per dag. Observera att Maxosol inte ersätter vanligt solskydd.

Men om du verkligen vill bli mer brun, även under hösten och vintern, är troligen en försiktig användning av solarium ett bättre alternativ.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 43 2017.

LÄS MER: Därför ska du skydda huden om du smörjer med smärtstillande geler.

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

13 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.