socker
Foto silviarita från Pixabay

Kan jag undvika socker i frukt?

Är ordet söt i frukt detsamma som socker?

Jag vill ha till exempel järnet i dadlar och fikon, men inte sötman, om det är likadant?

Kristina

Det vanligaste sockret i frukt är fruktos – fruktsocker. Smakar det sött så finns det socker i frukten, det går inte att undvika. Men nivåerna är inte så höga. Det finns dessutom en massa andra nyttiga ämnen som vitaminer, mineraler och fibrer. Därför rekommenderar Livsmedelsverket att vi bör äta frukt varje dag. Bananer och persikor…

Detta inlägg är tillgängligt för våra VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Missa inga viktiga nyheter och information!

Gör som 1 443 andra hälsointresserade. Prenumerera gratis på nyhetsbrevet som kommer varje torsdag kväll kl 19 med veckans alla frågor & svar.

Genom att prenumerera får du också:
• våra 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning
• möjlighet att läsa 16 andra ämnesspecifika nyhetsbrev
• kunskap att använda dina läkemedel på bästa sätt