30 september 2022
Search
Generic filters
Verum Hälsofil
Verum Hälsofil. Foto: Terri Cnudde från Pixabay

84

Med hälsofilen har jag sluppit nya urinvägsinfektioner

För tre år sedan var jag tvungen att ta antibiotika var tredje månad på grund av urinvägsinfektion. I en spalt i Hemmets Journal föreslogs att dagligt intag av Verum Hälsofil skulle bota urinvägsinfektionen.

Jag tog då fasta på att prova Verum hälsofilen och jag kan idag konstatera att jag inte har behövt antibiotika sedan dess. Ville bara tipsa om det.

Gerd

I Verum Hälsofil ingår bakterien Lactococcus lactis L1A. Hälsofilen upptäcktes och namngavs av Umeåforskarna Stig Holm och Eva Grahn Håkansson i mitten av 1970-talet. Det är en mjölksyrabakterie som ursprungligen identifierades på en gård i Skellefteåtrakten.

Bakgrunden är den så kallade tätmjölken, som bereddes före kylskåpets existens, genom att spenvarm mjölk hälldes i en skål som bestrukits med blad från tätört. Efter ett par dagars mognad var tätmjölken färdig att ätas. Enligt folkmedicinen var den sortens filmjölk verksam som bot mot krämpor och sjukdomar, till exempel sårinfektioner och underlivsinfektioner.

Varför det fungerar för dig kan jag inte förklara, det är helt enkelt inte studerat ännu. Kanske är det så enkelt att de bakterier som orsakar urinvägsinfektion konkurreras ut av filens ”snällare” bakterier.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 25-26 2013.

LÄS MER: Hur kan Hiprex helt ta bort mina urinvägsinfektioner?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

30 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.