FASS-böcker

Släng bort dina gamla FASS-böcker

Flera gånger har Läkemedelsindustriföreningen (LIF) uppmanat oss att slänga alla gamla FASS-böcker som står i bokhyllor och samlar damm. Så här skrev LIF i ett pressmeddelande redan 2010:

”Gammal information om läkemedel är farlig för patienterna. Det pågår ständigt uppdateringar om hur ett läkemedel bör användas, vilka doseringar som är lämpliga, vilka biverkningar som upptäcks, vilka rekommendationerna är vid graviditet och amning – och i vilka fall man absolut inte skall använda ett visst läkemedel.”

Fass är i själva verket så mycket färskvara att LIF, som gav ut Fass-boken och ansvarar för webbsidan Fass.se, inte alls rekommenderar att läkare överhuvudtaget skall använda Fass-boken när de skriver ut recept. Vid förskrivning av läkemedel skall Fass.se användas, eller någon av alla de andra elektroniska former genom vilka Fass.se är tillgänglig. Den elektroniska versionen uppdateras ständigt. Där finns alla de senaste rönen, de senaste rekommendationerna. Informationen på Fass.se är också kostnadsfri.

Sedan 2015, då den sista Fass-boken trycktes, har tusentals ändringar gjorts i texterna. Många läkemedel har försvunnit och ännu fler har kommit till. Så, kontentan av detta är att man ska använda Fass.se på nätet. Inte de gamla böckerna. De ska slängas.

LÄS MER: Se upp för falska läkemedel på internet

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 6 maj 2010 @ 09:55

close

Missa inga nyheter eller viktiga tips!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.

Alla prenumeranter får våra 15 bästa tips för en bättre läkemedelsanvändning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.