Efter två veckor är det OK att ta Selexid

Det är väl ingen fara att ta Selexid nu efter två veckor?

Jag opererades för en månad sedan och tog då Levaxin sprutor i sju dagar, tillsammans med Alvedon 665 mg och Ibumetin 400 mg.

Jag har nu inte tagit några läkemedel på kanske två veckor och fick idag Selexid 200 mg utskrivet för urinvägsinfektion. Min fråga är då, det är väl ingen fara att nu ta Selexid efter att jag tagit de andra läkemedlen innan?

Jag läste nämligen på bipacksedeln att man skulle meddela läkaren om man tagit några andra läkemedel tätt inpå. Jag glömde säga till honom att jag slutade ta ovan nämnda läkemedel samt OxyNorm för cirka två veckor sedan.

JK, 36

Det stämmer att vissa läkemedel kan interagera med Selexid (substansen heter pivmecillinam) om de tas samtidigt eller tätt inpå. Enligt Fass är det läkemedel som: Probenecid (läkemedel mot gikt) kan förstärka effekten av Selexid. Metotrexat (mot artrit) kan få kraftigt ökad effekt och bli giftigt. Andra antibiotika (t.ex. erytromycin eller tetracyklin) kan motverka effekten avpivmecillinam….

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium, Prova på, och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Innan du lämnar - du vill inte missa våra viktiga nyheter och information!

Gör som 942 andra hälsointresserade. Prenumerera gratis på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll kl 19 med veckans alla frågor & svar.

Du får också:
• våra 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning
• möjlighet att läsa 16 andra ämnesspecifika nyhetsbrev
• kunskap att använda dina läkemedel på bästa sätt