alternativ till ibuprofen

Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Jag tar 25 mg Sertralin pga utmattningsdepression som jag titrerat upp långsamt i 5 mg steg, då jag är känslig för psykofarmaka. Har tidigare provat först Paroxetin, sedan mirtazapin+lyrica+oxascand men fått mycket biverkningar och tillvänjningssymtom.

I samband med upptitreringen av sertralin fick jag besvär med rastlöshet till att börja med och sedan trötthet vid varje dosökning. Men 25 mg tycker jag funkar ok och jag har tagit det i drygt 1 år.

I samband med att jag fått olika smärttillstånd som hälsporre och ryggont har jag blivit ordinerad ibuprofen. Varje gång jag avslutar min behandling med ibuprofen får jag alltid samma symtom som jag fick när jag ändrade min dos av sertralin under upptitreringen.

Därför undrar jag om ibuprofen påverkar min koncentration av sertralin och om det är så vilken annan värk/antiinflammatorisk medicin kan man ta istället?

Ronny

Behandling med sertralin kan i sig ge symtom som rastlöshet och trötthet (finns upptaget som biverkningar). Det kan också uppstå vid dosökning. Visst kan det hända Däremot låter det konstigt att du skulle få samma reaktion när du avslutar behandling med ibuprofen. Det finns inte upptaget som biverkan någonstans men det utesluter inte att det…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senast veckans alla inlägg.