krockar

Kan det vara så att mina mediciner krockar med varandra?

Sedan jag började med Sertralin och Oxascand för två veckor sedan har jag ibland känt mig yr och trött. När jag tagit mitt blodtryck har det varit lågt, t ex 98/65.

Kan det vara så att mina nya mediciner sänker blodtrycket och kan jag i så fall låta bli att ta candersartan på morgonen?

Jag tar Sertralin och Oxascand efter att ha suttit i rullstol med gipsat ben i åtta veckor i sommar fick jag hemsk ångest och min tinnitus förvärrades. Har nu ätit dessa mediciner i drygt två veckor. Oxascand är tillfällig tills Sertralin förhoppningsvis gör att jag mår bättre. Första gången jag äter dessa mediciner.

Jag har högt blodtryck och tar Metoprolol 100 mg, candersatan 16 mg, Kalcipos 500 mg, Oxascand 10 mg vb (oftast 2 el 3/dag ) och sertralin 50 mg.

Gusgu

Dina mediciner interagerar med varandra, de krockar alltså. Det kan vara anledningen till att du känner dig yr och trött, eftersom blodtrycket är lågt. Krockar med flera av din läkemedel Oxascand kan interagera både med metoprolol och sertralin, och göra att blodtrycket sänks mer än normalt, och kan ge ökad yrsel. Prata med din läkare…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senast veckans alla inlägg.