magnesium

Kan jag ta magnesium med mina läkemedel?

Jag behandlas för ulcerös proktit och depression sedan cirka fem år tillbaka. Frågan rör kosttillskott och om det är säkert att kombinera med läkemedlen eller om jag bör besöka en läkare först.

Jag tar:

  • Buspiron 10 mg 2 ggr dagligen
  • Voxra 30 mg 1 ggn dagligen
  • Asacol 400 mg stolpiller 1 ggn dagligen
  • Asacol 400 mg enterotablett 2 ggr dagligen
  • Behepan 1 mg, 1 gång dagligen

Jag undrar om jag kan ta magnesium som kosttillskott på 130 mg dagligen? Har börjat träna styrketräning ganska hårt ca 4 ggr veckan i ca 4 veckor och har mkt värk i musklerna och sendrag under passen vilket gjorde att jag via min träningskompis blev tipsad om magnesium tillskott av märket Healthwell.

Tog prover i december då jag träffade läkare för uppföljningen av min tarmsjukdom ulcerös proktit och då låg magnesium på 0.82 mmol/L. Som jag förstår det så kan man få brist på det när man tränar? Jag blev dock osäker på om jag kan ta det tillskottet när jag äter andra mediciner. Och om det finns några risker med det? Tanken är att kombinera det med zink 20 mg dagligen. Upptäckte dock att deo innehåller 200 % RDI vilket verkar lite väl mkt?

Ante

Ja då, du kan ta kosttillskott magnesium, det ska inte vara någon fara. Deo som innehåller magnesium och annat har en mer lokal verkan på hudens yta. Det går inte in i kroppen och kan påverka hela kroppen. LÄS MER: Krockar någon av mina mediciner med Magnesium?…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Missa inga viktiga nyheter och information!

Gör som 1 435 andra hälsointresserade. Prenumerera gratis på nyhetsbrevet som kommer varje torsdag kväll kl 19 med veckans alla frågor & svar.

Genom att prenumerera får du också:
• våra 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning
• möjlighet att läsa 16 andra ämnesspecifika nyhetsbrev
• kunskap att använda dina läkemedel på bästa sätt