Quetiapin och alkohol

Kan Quetiapin och alkohol vara rent av dödligt?

En kvinnlig bekant till mig mår stundtals väldigt dåligt. Hon är självskadebenägen och har varit inlagd flera gånger senaste året. Då övertalad av läkare så hon gjort det någorlunda frivilligt, då dom annars hotat med att tvinga henne enligt LPT. Hon skär sig på armen ibland, skulle behöva sys men hon skäms för mycket och vågar inte gå och sy sig så hon tejpar själv istället.

Hon tar läkemedel och behandlar för depression (venlafaxin 150 mg), sömnsvårigheter (Quetiapin 300 mg), alkoholmissbruk (Antabus) och möjligen även mani. Antabus tar hon 200 mg, dubbeldos då enkeldos inte funkar, två gånger i veckan. Samt Fitline som är något med vitaminer och mineraler som ska ”hela” kroppen o göra en piggare.

Förra helgen drack hon sex starköl, och tog aktivt kol för att hon påstår att det går bättre att dricka mot antabusen då. Samt att hon tog 900 mg Quetiapin; tre gånger så mycket alltså.

Jag är glad att hon vågar berätta för mig, men jag blir också orolig och hittar ingen info på internet om detta.

Är detta en överdos med läkemedel och alkohol som kan vara farlig, eller rent av dödlig? Hon säger hon inte vill dö utan vill bara få lugn och ro i kroppen.

Mimmi

Nej, det verkar inte vara en överdos, även om det inte rekommenderas att ta dessa båda samtidigt. Quetiapin och alkohol är ingen bra kombination Däremot är venlafaxin och alkohol, samt vanlafaxin och quetiapin, sämre kombinationer, även om jag tror att läkaren har koll på läkemedlen. Men alkohol är inte bra att dricka med dessa läkemedel,…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.