Maxosol minipiller
Foto: Pxhere.com

Minskar Maxosol effekten av minipiller?

Kan jag ta kosttillskott Maxosol tillsammans med minipiller Vinelle? Jag har tagit Maxosol i två veckor och läste på nätet att vissa naturliga kosttillskott kan slå ut effekten/skyddet från minipillret. Det stod inget specifikt om just Maxosol, däremot att man inte bör ta Johannesört tillsammans med minipiller.

I bipacksedeln till minipillret jag äter står det att jag ska rådfråga med apotekare eller läkare om man tar andra läkemedel. Jag frågade en apotekare gällande detta men han visste inte och bad mig fråga min barnmorska vilket jag gjorde och hon bad mig kontakta Läkemedelsverket då hon inte heller visste.

Frågetecknet

Maxosol är ett kosttillskott som innehåller bland annat vitamin E och betakaroten, och hjälper till att förbereda huden inför solexponering. Det finns inga studier som har undersökt just den kombinationen, men det ska normalt gå bra att ta dem samtidigt. Maxosol innehåller vitaminer, selen och zink och enligt sökningar jag har gjort i två olika…

Detta inlägg är tillgängligt för våra VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Missa inga viktiga nyheter och information!

Gör som 1 445 andra hälsointresserade. Prenumerera gratis på nyhetsbrevet som kommer varje torsdag kväll kl 19 med veckans alla frågor & svar.

Genom att prenumerera får du också:
• våra 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning
• möjlighet att läsa 16 andra ämnesspecifika nyhetsbrev
• kunskap att använda dina läkemedel på bästa sätt