olämplig

Varför är Candesartan och Arthrotec en olämplig kombination?

Läser att Candesartan och Arthrotec är en olämplig kombination. Varför?

Jag har precis opererat knät och har ganska ont. Och det blir ännu värre när man som jag inte tål opioider, mår illa, tappar kontroll typ kissar på mig. Dessutom tycker jag inte de hjälper.

Har fått Oxynorm fr sjukhuset och hade Tramadol hemma, inget fungerar. Fick även Celebra 100 mg fr sjukhuset, jätteont i magen, nej tack. Återstår Alvedon 650×2 3 ggr/ d, märker ingen skillnad. Det som verkar fungera tillsamman med Alvedon är Arthrotec som jag hade fått utskrivet tidigare, före operationen.

Jag tar candesartan för högt blodtryck sedan tidigare och det verkar inte fungera med Arthrotec. Handlar det om att verkan av Candesartan minskar, eller är det mer långtgående konsekvenser? Kan man ta det under en kortare tid? Kan jag temporärt ersätta Candesartan med betablockaren enbart? Mitt blodtryck är mycket måttligt förhöjt, och den smärtan jag lever med nu – om än bara några veckor – är svår.

Alma

Candesartan och Arthrotec ska inte tas samtidigt eftersom Arthrotec, som innehåller substansen diklofenak, som tillhör gruppen NSAID-läkemedel, minskar den blodtryckssänkande effekten av angiotensinreceptorblockerare (ARB), som candesartan är. Det finns också en ökad risk för njursvikt då dessa läkemedel kombineras. Kan behöva höja dosen Vården rekommenderas att ”noggrant följa blodtryck, serumkreatinin (ett mått på njurfunktion) och…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Logga inBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.