biobelly
Biobelly är ett kosttillskott med probiotika som lindrar besvärar som orolig mage, gaser, lös, hård eller trög mage.

Är Biobelly bättre än andra probiotika?

Jag är ofta konstig i magen (bubblig och gasig) och tänkte testa probiotika. Via nätet fick jag kontakt med en hälsorådgivare i Norge som ville sälja på mig just Biobelly, som hon sa är extra bra.

Hon kunde dock inte säga varför eller på vilket sätt den skulle vara bättre.

Finns det några jämförande studier? Går det att säga om den eller någon annan probiotika är bättre än andra?

 

Emelie

Biobelly är ett kosttillskott som innehåller fem miljarder probiotiska mjölksyrabakterier från sju olika bakteriestammar. Enligt företaget bakom produkten är syftet med BioBelly att tillföra magen och tarmarna snälla probiotiska bakterier för att bidra till en bättre magkänsla. Kosttillskottet rekommenderas särskilt dig som besväras av en orolig mage, gaser, lös, hård eller trög mage.

De sju olika bakteriestammarna har olika användningsområden och egenskaper. Därför innehåller en kapsel BioBelly fem miljarder mjölksyrabakterier från sju olika bakteriestammar, så att individuella behov och skillnader i tarmfloran beaktas. De olika bakteriestammarna kommer från väldokumenterade och erkända mjölksyrabakteriestammar.

De ingående stammarna är Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium L. Infatis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri.

Det finns inga studier på Biobelly

Mjölksyrabakterier (laktobakterier) är en grupp bakterier som finns i tarmens naturliga bakterieflora. Genom att tillföra goda tarmflorabakterier kan dessa binda till tarmens celler och ha en positiv effekt på tarmfloran. Mjölksyrabakterier kallas också probiotika.

Jag hittar inga studier på Biobelly. Därför går det inte att säga om det är bättre jämfört med andra probiotika. Du får prova själv och se hur det fungerar för dig.

Du kan ta det om du är gravid eller ammar, men du bör prata med din läkare innan du börjar. Om du tar läkemedel för några sjukdomar bör du också berätta för din läkare om du tar kosttillskott, inklusive probiotika.

LÄS MER: IBS är en folksjukdom med många behandlingsverktyg

 

Biobelly

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close
Biobelly

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

MAGE & TARM?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
mage & tarm, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.