glutenintolerans

Vad är egentligen glutenintolerans?

Det verkar som att var och varannan människa är känslig mot gluten, så även jag själv tror jag.

Var finns gluten och vad är det egentligen?

Kristina

Gluten är olika proteiner som finns i råg, korn och vete. Det är naturliga ämnen som finns i dessa sädesslag. Vid brödbakning är gluten en viktig del för att brödet ska få sin form. Gluten gör brödet mer lättarbetat och att det jäser bättre. Om man är överkänslig mot gluten kallas det glutenintolerans, eller celiaki….

Detta inlägg är tillgängligt för våra VIP-medlemmar.

Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in – om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 26 februari 2014 @ 23:27

close
glutenintolerans

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

MAGE & TARM?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
mage & tarm, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.