31 januari 2023
Betain HCL
Det finns få studier på Betain HCL och matsmältningsenzym så det är svårt att avgöra vad som är bäst. Foto: nensuria - www.freepik.com

141

Vilket tillskott med Betain HCL och matsmältningsenzym ska jag välja?

Jag har för lite magsyra i magen vilket skapar mycket problem för mig. Behandlas inte för det just nu men jag tar betainhydroklorid, dock är jag osäker på vilket/vilka som har bäst effekt.

Sen har jag hört att det är bra att ta betain tillsammans med något slags tillskott av matsmältningsenzym för bästa effekt, återigen är jag osäker på vilket enzymtillskott. Helst vill jag ha ett med Proteas i, så har du några rekommendationer och hur man tar det?

Tidigare har jag tagit Pureness beteine HCL saltsyra, som jag brukade ta tillsammans med Pureness matsmältningsenzym. Jag kände dock inte riktigt någon effekt av de tyvärr, även när jag tog de tillsammans innan måltid.

Det finns så många att välja mellan och det är inte alla som fungerar har jag hört. Bör man ta kosttillskotten tillsammans innan måltid eller är det i samband med måltid för bäst effekt?

 

Helen

Det är svårt med kosttillskott som Betain HCL och andra att verkligen veta vilka som fungerar och vilka som inte fungerar. Det finns tyvärr inga krav att tillverkarna måste göra studier som visar att preparaten fungerar, som det exempelvis finns för läkemedel. Därför blir det upp till var och en att prova sig fram.

Jag skulle dock välja att köpa tillskott från en större hälsokostbutik/kedja, eller från apotek. Dessa har normalt bra koll på vilka grejer de säljer, och har också vissa kvalitetsprogram för sina produkter.

Ett alternativ skulle kunna vara Thorne Betaine HCL & Pepsin, som finns bland annat hos Meds, ett nätbaserat svenskt apotek.

Normalt ska Betain HCL och matsmältningsenzym tas i samband med måltid, och tillsammans med rikligt med vätska.

Hoppas det går bra.

LÄS MER: Allt du behöver veta om kosttillskott

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Liknande frågor

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

31 januari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.