Mustaschkampen
Anna Laurell Nash, Agnes Alexiusson, Love Holgersson och Mikaela Laurén är ambassadörer för Mustaschkampen 2019.

25 oktober startar Mustaschkampen

Den 25 oktober startar årets Mustaschkampen med aktiviteter runt om i landet. Syftet är att synliggöra kampen mot prostatacancer och betydelsen av tidig upptäckt samt samla in pengar till forskning och utveckling. Som ett mer lekfullt inslag kommer många män att odla mustasch. För de som inte odlar sin egen mustasch finns lösmustascher, mustaschpins, mustaschreflexer och många andra mustaschprodukter.

– Kampanjen kommer att förstärka Prostatacancerförbundets arbete för att få till stånd en allmän screening och olika lokala försöksverksamheter med en bättre organiserad prostatacancerdiagnostik, säger Kjell Brissman, ordförande i Prostatacancerförbundet.

Årets slogan är The fight never stops. Mustaschkampen arrangeras för femte året i rad och hoppas nu på ännu mer aktivitet och ökat insamlingsresultat. Under 2019 har Prostatacancerförbundet redan betalat ut åtta miljoner kronor till forskning och det blir troligtvis en utbetalning till.

Kvinnor i mustascher skapar succé för Mustaschkampen

I årets Mustaschkampen är fyra boxare årets ambassadörer. Det är de två erfarna boxarna Mikaela Laurén, Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare, världsmästare som gått 36 proffsmatcher och vunnit 31 av dessa, samt Anna Laurell Nash, som vunnit två VM-guld, tre EM-guld och åtta SM-guld. Med är också två unga framtidshopp, Agnes Alexiusson, som vunnit guld i VM och EM för juniorer och nu nått kvartsfinaler i VM och EM som seniorboxare och Love Holgersson som vunnit guld i Ungdoms- och Junior-EM, guld i Junior-VM och som senior har nått åttondelsfinaler i EM och VM. Båda har siktet inställt på OS i Tokyo 2020. SOK tror på dem och de är med i SOK:s Topp och Talang-grupp vilket ger möjlighet till tävlingar och träningsläger.

KÄLLA: Pressmeddelande från Prostatacancerförbundet.

LÄS MER: Vad kan jag ta mot förstorad prostata?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.