25 september 2023
förstorad prostata

1 220

Vad hjälper mot förstorad prostata?

Jag har varit hos läkaren som konstaterade att jag har en något förstorad prostata. Jag har gjort olika tester och de visade inget, så jag förmodar att det är en godartad förstoring. Sedan har inget hänt och jag står kvar med mina “symptom” – minskad sexlust, dålig erektion samt trögt att kissa.

Jag har kollat lite på nätet själv och kommit fram till att det bästa hade nog varit tadalafil. Alternativen efter det är Sabamin, Cernitol eller Curbisal, kanske ännu fler. Men är någon bättre än den andra? Jag har även varit inne på Maxulin för att öka testosteronet också.

JA

Tadalafil är enbart ett läkemedel för hjälp med erektionen. Det påverkar varken prostatans storlek, din sexlust eller förmågan att kissa.

Om det är en förstorad prostata som är godartad finns det receptbelagda läkemedel att ta, det kan läkaren hjälpa dig med. Eller så kan du testa Sågpalmetto (Serenoa repens), det är det enda som är godkänt av Läkemedelsverket. Det finns i preparat som Curbisal, Prosabal och Sabamin. Det beror på från person till person vilket som är bäst. Du får prova dig fram.

Maxulin kan öka testosteronnivåerna och kanske hjälpa din sexlust något, men det kommer inte påverka din prostataförstoring.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 10 2019.

LÄS MER: Kan Sabamin för prostatan ge biverkningar?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 27 februari 2019 @ 09:22

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

25 september 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.