27 september 2022
Search
Generic filters

858

Är alger ett supermedel eller finns det några nackdelar?

Har hört att alger innehåller väldigt mycket nyttigheter; massor av mineraler som kalcium, jod och järn, vitaminer, antioxidanter, Omega 3, bra protein, klorofyll mm. De ska fungera avgiftande, stärka immunförsvaret och Klorella ska innehålla naturliga antibiotiska ämnen. Spirulina är ju också något man ofta hör talas om.

Är de ett supermedel eller finns det några nackdelar?

Har testat Super Booster V 1.0, ett pulver som även innehåller en massa andra nyttigheter, men det är så svårt att själv avgöra vad som är “lagom” mängder av alla ingående ämnen.

Eva

Det finns inga supermedel, då skulle vi redan känna till dem. Alger är säkert nyttiga, men kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Om du äter en allsidig kost med mycket fisk, frukt och grönsaker får du i dig allt det som du behöver.

Både spirulina och chlorella odlas i stora sötvattensdammar under kontrollerade former. De innehåller runt 100 olika näringsämnen och påstås vara en av naturens mest koncentrerade källor av näring.

Om du använder någon alg dagligdags behöver du troligen inte ta andra vitaminer, mineraler eller tillskott. Följer du doseringen av algen räcker det gott och väl.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 28 2014.

LÄS MER: Vad är Biosalma för ett kosttillskott?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

27 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.