14 augusti 2022
Search
Generic filters

4 263

Är Cellexir verkligen bra för cellerna?

Av en kollega på jobbet hörde jag om ett kosttillskott hon börjat med. Det heter Cellexir, och ska vara bra för cellerna i kroppen. Hon både sover bättre och har mer energi.

Vad tror du om detta kosttillskott?

Anna

Cellexir påstås vara utvecklat för cellerna. Det fungerar genom att påverka cellernas energifabriker, mitokondrierna. På företagets hemsida skriver de att våra mitokondrier minskar i antal och blir mindre effektiva när vi blir äldre. Det minskar i sin tur vår energi och påskyndar vårt åldrande.

Det finns inga studier på själva produkten där de har testat den. Däremot finns det en del studier på de ingående ämnena, som visat en viss positiv effekt. Det bästa är nog om du testar själv och ser hur det fungerar för dig.

Cellexir innehåller PQQ (Pyrrolokinolinkinon), Coenzym Q10 (ubikinon) och acetylkarnitin. Däremot anges inte varför dessa är med eller vilken funktion de har. Cellexir innehåller också curcumin, som motverkar inflammationer och har starkt antioxidativa egenskaper; Resveratrol, som skyddar och motverkar symtom kopplade till åldrande och skador från fria radikaler; samt Piperin, som är en antioxidant som förbättrar upptaget av de andra ingredienserna.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 4 2020.

LÄS MER: Vågar jag testa Maxulin för att bli lite piggare?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

14 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.