13 augusti 2022
Search
Generic filters
ADD-medicin
Erfarenheten av dessa preparat talar för att det sannolikt går bra att kombinera dem med din ADD-medicin. Foto: freepik - www.freepik.com

690

Är kosttillskotten ofarliga med min ADD-medicin?

Jag tar Concerta för ADD, venlafaxin för ångest/depression, melatonin för insomning, propavan för sömnen samt astma-mediciner.

Jag tar också kosttillskott i form av Omega-3, D-vitamin, probiotika, magnesium + glukonat, B-vitaminer, GABA+B6 och multivitamin. Eftersom jag mår mycket bättre av det så utesluter jag gluten, mjölk och socker från min kost sedan januari detta år.

Är mina kosttillskott ofarliga tillsammans med mina mediciner? Jag är särskilt fundersam angående GABA i kombination med Venlafaxin och Concerta. Kan jag komplettera med något annat kosttillskott för ökad energi och motivation?

Henrietta

Erfarenheten av dessa preparat talar för att det sannolikt går bra att kombinera dem med din ADD-medicin. Det finns inga studier som har undersökt just detta, men dina kosttillskott är inga konstigheter. Jag kan inte heller hitta några specifika krockar mellan Concerta, Venlafaxin och GABA.

Observera bara så att det inte blir för mycket av något vitamin. Du ska framför allt se upp med D- och E-vitamin.

Jag tycker inte att du behöver fler kosttillskott. Om du inte redan gör det föreslår jag istället fysisk aktivitet, i form av promenader eller annat, minst 30 minuter varje dag. Det är lika bra som fler kosttillskott.

Fortsätt att ta din ADD-medicin så som läkaren har skrivit. 1177 har bra information om ADD, ADHD och andra liknande sjukdomar.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 29 2017.

LÄS MER: Kan jag ta kosttillskott om jag tar Concerta för ADHD?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

13 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.