21 maj 2024
Det finns inga vetenskapliga bevis för att Nuubu fungerar.
Det finns inga vetenskapliga bevis för att Nuubu fungerar.

42 331

Fungerar Nuubu plåster för detox?

Jag såg en så kallad influerare tipsa om Nubuu plåster som en effektiv metod för detox. 

Fungerar det verkligen?

Hanna

Nej, jag är väldigt skeptisk till att Nuubu eller några andra plåster på fotsulorna under en natt kan vara en effektiv detox-metod.

När jag söker på Nuubu, och går in på sidor som säljer detta, är det väldigt stora ord utan några vetenskapliga referenser. Så det finns inga belägg för att dessa detoxplåster är testade eller bevisat att det fungerar. Det finns ingen svensk kundtjänst (trots att man påstås kunna betala med Klarna) och det visas bara upp omdömen och recensioner med fem stjärnor.

Det här låter alldeles för bra för att vara sant.

Nuubu innehåller bambuvinäger och C-vitamin

Det påstås innehålla följande:

 • Loquatblad: Antibakteriell ingrediens, absorberar dålig lukt, ger en behaglig arom.
 • Bambuvinäger: Främjar reproduktion av fördelaktiga mikroorganismer, främjar matsmältningen, avlägsnar dålig lukt, främjar mag- och munhälsa.
 • Dextrin: Ett fibertillskott som fungerar som ett övergripande stöd för andra ingredienser.
 • Houttuynia Cordata Thunb: Innehåller adjuvanticiva, anti-fetma, hepatoskyddande, antivirala och antibakteriella egenskaper.
 • Anjon (negativt jon-pulver): Återställer de friska PH-nivåerna och harmoniserar syrehalten i blodomloppet.
 • Turmalin: En dyrbar mineral som förbättrar avgiftningsprocessenen, stärker din lever och dina njurar.
 • Trävinäger: Antibakteriell lösning, tar bort dålig lukt, absorberar fukt, svett och metaboliskt avfall ur dina porer.
 • Vitamin C: En stark antioxidant som ökar din immunitet.

Om dessa ingredienser ska ha effekt måste man sannolikt ta dem in i kroppen – då måste man äta eller dricka det. Hur ska de ha effekt inne i kroppen när man har dem på fotsulorna? Det låter jättekonstigt, tycker jag.

Du får bedöma själv om det känns trovärdigt och om du vill lägga dina pengar på Nuubu detox-plåster. 

FAQ vanliga frågor och svar Nuubu detoxplåster

Fråga 1: Fungerar Nuubu plåster för detox?
Svar: Nej, plåster på fotsulorna är inte en effektiv detox-metod och saknar vetenskapliga belägg.

Fråga 2: Vad innehåller Nuubu plåster?
Svar: Dessa plåster påstås innehålla ingredienser som loquatblad, bambuvinäger, dextrin, Houttuynia Cordata Thunb, anjoner, turmalin, trävinäger och vitamin C.

Fråga 3: Måste man äta eller dricka ingredienserna för att de ska ha effekt?
Svar: För att ingredienserna i dessa plåster ska ha effekt måste de sannolikt tas in i kroppen genom att ätas eller drickas. Det är osannolikt att de skulle ha effekt genom att appliceras på fotsulorna.

Fråga 4: Finns det några vetenskapliga bevis för att Nuubu plåster fungerar?
Svar: Nej, det finns inga vetenskapliga bevis eller studier som stödjer påståendena om Nuubu plåstrens effektivitet.

Fråga 5: Är Nuubu plåster trovärdiga och värda att investera i?
Svar: Det är upp till dig att bedöma, men med bristen på vetenskapliga bevis och den bristande trovärdigheten kring Nuubu plåster, kan det vara klokt att vara skeptisk och överväga andra detox-metoder.

Fråga 6: Kan Nuubu fungera även för t ex nagelsvamp?
Svar: Nej, det finns inget som talar för att Nuubu fungerar för nagelsvamp eller andra åkommor på fötterna.

LÄS MER

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 25 februari 2021 @ 13:57

Dela det här med dina vänner

16 svar

 1. Handla INTE av detta företaget!!!!! Beställde den 3/3 -21 har fortfarande inte fått mina varor 8/5-21. Svarar inte på Mail och ska man ringa är det utomlands. Har betalt varan men inte fått pengarna åter. Den är betald via Klarna och dom hjälper mej i processen men dom har tydligen också svårt att nå dom.

 2. Jag har fått mina varor? nu är det upp till bevis och se om det funkar så,är inne på 6:e dagen med padsen får se om det ger någon effekt liksom japansk läkekonst,finns ju ingen forskning om det verkligen fungerar

 3. Jag beställde och betalade i februari 2021. Har skrivit ett otal antal gånger och bett om bla återbetalning men utan något resultat. Summan är på drygt 300 kr. Utan tvivel är detta ett mycket oseriöst företag.

 4. Ni påstår att er produkt absorberar gifter som finns i kroppen. Finns det någon vetenskaplig studie som analyserat använda plåster? Har ni inte gjort det så beror det på att ni vet att ert plåster inte fungerar!

 5. Beställde 1 pkt plåster för 159 sek + frakt 43 sek den 5/10-21 och ankom den 12/10,tyckte det var snabbt expierat, 7 dagar! Har inte provat, har inga större förhoppningar att det funkar, finns ju inget dokumenterat att det funkar men måste ju prova iaf.

 6. Har använt Nuubuu plåster i fyra nätter…..
  Sover bättre, rensar magen för tillfället dvs det kommer grön lös avföring (ursäkta) känner i kroppen att nåt är på gång.
  Vill ge detta en chans, grejen är ju också att tro på detta…..finns ju människor som inbillar sig sjuka, en knuff med rätta medel tror jag på…..funkar detta för mej så fortsätter jag.
  Det är ju inte säkert att detta passar.alla….
  Fick mina plåster rätt omgående.

 7. Jag har blivit grundlurad första beställningen blev fel skickade tillbaka med spårbarhetsutredningen paket som kostade 190kr. Väntade och det kom fram och jag blev nöjd, trodde jag det kom paket som jag inte har beställt och idag fick ett mejl om ett till. Nu har jag anmält företaget till allmänna reklamationsnämnden hoppas det blir stop på paketen. Jag provade plåstret och kände ingen förbättring.

 8. Jag brukar aldrig bli yr i huvudet men efter en natt med plåster på fötterna kände jag mig yr dagen efter, både när jag låg och när jag stod upp . Tre gånger under arbetsdagen höll jag på att ramla omkull när jag böjde mig ner. Jag trodde att jag ätit för lite. Men trots rejäla måltider hände samma sak dag 2 och 3. Den 4:e natten tog jag inte på något plåster och slapp då bli yr dagen därpå.

 9. Hej! Jag beställde Igår kväll för summa 350kr ink frakt. I samma annons rekommenderade de några gratisprodukter som jag tyckte skulle vara bra att testa, bl a ett smärtplåster. I morse såg jag fakturan från Klarna 1238kr!!!
  De så kallade “gratisprodukterna” kostade 444kr styck, 888kr tillsammans i stället för 350kr som jag trott…. Heeelt sjukt och jag vet inte vem jag ska kontakta. Inte schysst alls! Hoppas bara fotsule-plåstret funkar, annars blir jag galen!!
  Mvh Annika L

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

21 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.