29 november 2023
Salures med Kreatin
Du kan troligen kombinera Salures med Kreatin.

918

Går det bra att kombinera Salures med kreatin?

Jag har lite lättare hypertoni (högt blodtryck) och behandlar med Salures 2,5 mg. Kan jag kombinera Salures med Kreatin?

Jag tränar en hel del styrketräning och gjort det i många år. Enligt studier så ansamlas 2/3 av vätskan i musklerna och resten utanför med kreatintillskottet. Salures vidgar små blodkärl och påverkar njurarna utsöndra urin. Blir det dubbel effekt av den här kombinationen? alltså dubbelt blodtryckssänkande?

Kan njurarna ta “skada” av att få signaler om att utsöndra vätska men jobba i “onödan” för att kreatinet gör så att en del vätska samlas i musklerna? Jag är fullt frisk annars.

Syftet med kreatintillskott är att öka energibufferten och öka proteinsyntesen. Kreatin monohydrate är ett väl beprövat kosttillskott som många använder även inom elitidrotten, muskeluthålligheten och maxstyrkan ökar.

Stefan, 56

Kreatin är ett ämne som hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. Det förekommer naturligt i muskler och förekommer i livsmedel från djurriket, så som kött och fisk.

Ja, du kan troligen kombinera Salures med Kreatin. Det finns inga interaktionsstudier gjorda vad jag kan hitta i världens största forskningsdatabas Pubmed. Jag hittar inte heller någon information om att kreatin skulle ha någon direkt påverkan på blodtrycket. Men om kreatin gör att man samlar på sig mer vätska borde det rimligtvis göra att blodtrycket stiger.

Nej, jag tror inte att det blir en dubbelt blodtryckssänkande effekt av att kombinera Salures med Kreatin. Salures gör att vätska utsöndras, då blir det mindre vätska i kroppen och ett lägre blodtryck som resultat av det.

Nej, jag tror inte att njurarna kan ta skada, om vätska utsöndras ur kroppen borde vätskan i musklerna diffundera ut i systemet, så det borde inte vara i onödan.

Du kanske skulle köpa en blodtrycksmätare för att kunna mäta hemma, och hålla koll på trycket.

LÄS MER: Varför fick jag Propranolol för blodtrycket?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 17 april 2017 @ 09:31

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

29 november 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.