23 september 2022
Search
Generic filters
Propavan med Johannesört
Att kombinera Propavan med Johannesört kan orsaka biverkningar.

1 391

Kan jag jag kombinera Propavan med Johannesört?

Jag har sömnbrist med anledning av att jag kommit i klimakteriet, eftersom jag tog bort äggstockar april i 2016. Läkaren ordinerade Propavan 25 mg till natten, för att jag skulle få sova bättre.

Nu undrar jag om jag kan kombinera Propavan med Johannesört, i form av Hypermin?

Lena

Att kombinera Propavan med Johannesört kan öka biverkningar såsom yrsel, dåsighet, förvirring, och koncentrationssvårigheter. Det är inte alls säkert att du kommer känna av det, men det finns rapporterat. med det sagt går det att kombinera dessa båda preparat.

Du bör undvika eller begränsa användningen av alkohol under behandling med dessa läkemedel, om du kombinerar Propavan med Johannesört.

Propavan är ett läkemedel som används vid olika typer av sömnbesvär. Det kan vara att du har svårt att somna, att du vaknar flera gånger under natten eller att du vaknar för tidigt på morgonen. Propavan tillhör läkemedelsgruppen sömnmedel och lugnande medel. Det verksamma ämnet är propiomazin.

Det är ännu inte helt klarlagt hur Propavan fungerar, men den verkar lugnande och dämpande på vissa områden i hjärnan. Det gör det lättare att somna in, att man vaknar färre gånger på natten och att man kan sova längre på morgonen.

Hypermin är ett traditionellt växtbaserade läkemedel som används vid lindrig oro och lätt nedstämdhet. Hypermin är extrakt av johannesört i tablettform. Johannesört kan dock interagera (krocka) med många andra mediciner. Därför är det viktigt att alltid läsa bipacksedeln.

LÄS MER: Allt du behöver veta om biverkningar

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 16 april 2017 @ 10:09

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

23 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.