27 mars 2023
Bisoprolol ska inte göra att du mår dåligt.
Bisoprolol ska inte göra att du mår dåligt.

5 101

Ska jag verkligen behöva må så här dåligt av bisoprolol?

Jag behandlas för stabil hjärtsvikt som jag haft i 14 år. Har under den tiden mått helt normalt. Tränar varje dag och tar långpromenader utan några som helst problem.

För två månader sen fick jag en lättare hjärtrubbning efter en semester med lite för mycket sol och vin. Jag har tagit 8 mg kandesartan under åren, funkat mycket bra. Men nu ville läkaren höja till 16 mg dag. Även sätta in Bisoprolol 1,25 mg per dag. Efter bara 2 -3 timmar efter intag av bisoprolol började jag må mycket dåligt. Har framförallt problem med yrsel och fruktansvärt obehag i kroppen och även ibland tungt att andas.

Tar tid för kroppen att vänja sig vid bisoprolol?

Jag har pratat med flera olika läkare. En säger att jag inte kan få biverkningar av en låg dos bisoprolol. En annan säger att det tar tid för kroppen att anpassa sig till det. Det här gått 2 månader och biverkningarna fortsätter på samma sätt. Min vilopuls ligger mellan 50 till 70. Vid ansträngning ca 120 till 125. Blodtryck oftast mellan 105 till 120 genom 65 till 80. Kollar blodtryck och puls mellan 5 till 10 gånger per dag.

Ska jag verkligen behöva må så här dåligt är det normalt? Hur lång tid ska det ta för kroppen att anpassa sig till det? Bör jag få byta om så till vad?.

De läkemedel och kosttillskott som jag tar är Kandesartan 16 mg, Bisoprolol 1,25 mg, Magnesium 500 mg samt Q 10 100 mg.

 

Jonte, 53

Du ska inte alls behöva må så dåligt på bisoprolol som du gör, det finns andra alternativ att välja. Visst är det möjligt att det är bisoprolol som ger biverkningarna, även om dosen är liten. Kroppen borde ha vant sig vid läkemedlet inom 2-3 veckor tycker jag. Ditt blodtryck är ganska lågt så du kanske...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

27 mars 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.