6 december 2023
Det bör gå bra att ta Sleep Repair med dina andra mediciner.
Det bör gå bra att ta Sleep Repair med dina andra mediciner.

6 698

Är det riskfritt att blanda Sleep Repair med det övriga?

Jag är en kvinna i 70-årsåldern som har lite oregelbunden hjärtverksamhet. Jag har också ett högt blodtryck (stressrelaterat) och högt kolesterol (ärftligt), samt lite artros.

För detta behandlar jag med Metoprolol 50 mg, Losartan 12,5 mg, Simvastatin 10 mg, samt ibland Imovane 5 mg.

Jag tar också följande tillskott: Q-10 100 mg, K2 200 mikrogr (Är det för hög styrka?), D-vit 38 mikrogr samt Gurkmeja och nyponpulver ganska regelbundet.

Jag har provat Rödris istället för Simvastatin, men för tillfället Simvastatin, vilket ger värk i kroppen. Kan jag gå tillbaka och ta Rödris (redasin) istället för simvastatin?

Jag är intresserad av att prova ett nytt norskt preparat, Sleep Repair, som innehåller: Citronmeliss, Kamomill, Humle, Lavendel, Biotin, B-6, B-12 och lite Magnesium.

Är det riskfritt att “blanda” Sleep Repair med det övriga?

 

Bolm

Det går troligen bra att prova Sleep Repair med dina andra mediciner.

Som “alla andra” kosttillskott finns det inga studier som har testat kombinationen men det är inga konstiga ingredienser i Sleep Repair så det bör gå bra.

Ja, det är sannolikt för hög styrka/dos av vitamin K2. Livsmedelsverket rekommenderar 90 mikrogram och du får i dig 200 mikrogram. Även om det är för mycket är det troligen ofarligt. Läs mer här.

Det går bra att ta Sleep Repair med Rödris

Du ska inte ta rödris istället för en statin, eftersom rödris inte alls har den vetenskapliga dokumentation på att skydda mot allvarliga kardiovaskulära händelser som statiner har. Samtidigt är det många människor som upplever biverkningar med statiner. Prata med din läkare om att byta till en annan statin eller att sänka dosen för att inte få biverkningar.

Jag ser strikt vetenskapligt på detta. Ett lätt förhöjt kolesterol utan andra riskfaktorer är sällan ett problem. Ett förhöjt kolesterol med andra riskfaktorer (som t ex diabetes, högt blodtryck, hjärtinfarkt etc) ska behandlas med statiner, eftersom det är det enda som har visat att det minskar risken för fler allvarliga komplikationer.

Redasin/rödris innehåller en kolesterolsänkande substans, lovastatin, men det är osäkert hur mycket. Det är alltså osäkert viken dos man får i sig. Dessutom är lovastatin inte alls så bra studerat som andra statiner. Det är också en anledning till att lovastatin som läkemedel inte längre är godkänt i Sverige.

Sen finns det vissa som hävdar att det räcker att sänka kolesterolet, vilket Redasin till viss del kan hjälpa till med. Men jag skulle själv ta ett läkemedel som både sänker kolesterolet och som bevisligen skyddar för allvarliga komplikationer, istället för något som är mindre studerat.

LÄS MER

Kan Zenbev hjälpa mig att somna bättre?

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 26 januari 2018 @ 08:13

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

6 december 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.