23 september 2022
Search
Generic filters
alternativ till ibuprofen

1 482

Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Jag tar 25 mg Sertralin pga utmattningsdepression som jag titrerat upp långsamt i 5 mg steg, då jag är känslig för psykofarmaka. Har tidigare provat först Paroxetin, sedan mirtazapin+lyrica+oxascand men fått mycket biverkningar och tillvänjningssymtom.

I samband med upptitreringen av sertralin fick jag besvär med rastlöshet till att börja med och sedan trötthet vid varje dosökning. Men 25 mg tycker jag funkar ok och jag har tagit det i drygt 1 år.

I samband med att jag fått olika smärttillstånd som hälsporre och ryggont har jag blivit ordinerad ibuprofen. Varje gång jag avslutar min behandling med ibuprofen får jag alltid samma symtom som jag fick när jag ändrade min dos av sertralin under upptitreringen.

Därför undrar jag om ibuprofen påverkar min koncentration av sertralin och om det är så vilken annan värk/antiinflammatorisk medicin kan man ta istället?

Ronny

Visst finns det alternativ till ibuprofen som du kan prova.

Behandling med sertralin kan i sig ge symtom som rastlöshet och trötthet (finns upptaget som biverkningar). Det kan också uppstå vid dosökning.

Alternativ till ibuprofen

Däremot låter det konstigt att du skulle få samma reaktion när du avslutar behandling med ibuprofen. Det finns inte upptaget som biverkan någonstans men det utesluter inte att det kan hända dig.

Du kan prova andra antiinflammatoriska läkemedel, som till exempel naproxen eller ketoprofen, som alternativ till ibuprofen.

LÄS MER: Kan jag kombinera Diklofenak och Gabapentin?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 15 september 2015 @ 14:00

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

23 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.