23 juni 2024
Som alternativ till ibuprofen kan du prova naproxen eller ketoprofen.
Som alternativ till ibuprofen kan du prova naproxen eller ketoprofen.

1 636

Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Jag tar 25 mg Sertralin pga utmattningsdepression som jag titrerat upp långsamt i 5 mg steg, då jag är känslig för psykofarmaka. Har tidigare provat först Paroxetin, sedan mirtazapin+lyrica+oxascand men fått mycket biverkningar och tillvänjningssymtom.

I samband med upptitreringen av sertralin fick jag besvär med rastlöshet till att börja med och sedan trötthet vid varje dosökning. Men 25 mg tycker jag funkar ok och jag har tagit det i drygt 1 år.

I samband med att jag fått olika smärttillstånd som hälsporre och ryggont har jag blivit ordinerad ibuprofen. Varje gång jag avslutar min behandling med ibuprofen får jag alltid samma symtom som jag fick när jag ändrade min dos av sertralin under upptitreringen.

Därför undrar jag om ibuprofen påverkar min koncentration av sertralin och om det är så vilken annan värk/antiinflammatorisk medicin kan man ta istället?

Ronny

Visst finns det alternativ till ibuprofen som du kan prova. Behandling med sertralin kan i sig ge symtom som rastlöshet och trötthet (finns upptaget som biverkningar). Det kan också uppstå vid dosökning. Alternativ till ibuprofen Däremot låter det konstigt att du skulle få samma reaktion när du avslutar behandling med ibuprofen. Det finns inte upptaget...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

23 juni 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.