4 oktober 2023
Det går bra att blanda Voxra med Clarityn.
Det går bra att blanda Voxra med Clarityn.

1 455

Går det bra att blanda Voxra med Clarityn?

Jag undrar om det går bra att blanda Voxra med Clarityn? Jag tar Voxra sedan i höstas, för min depression. Det fungerar bra och jag mår mycket bättre.

Nu är pollensäsongen igång för fullt. Jag har främst besvär med gräspollen och känner att det kliar i både ögon och näsa. Därför undrar jag om det går bra att jag tar receptfritt Clarityn nu när jag även tar Voxra?

Emma

Ja då, det går bra att blanda Voxra med Clarityn (loratadin). Det finns visserligen en interaktion (krock) registrerad mellan dessa båda substanser; på så vis att dosen som kommer ut i kroppen av loratadin, blir lite högre. Men den aktiva metaboliten, desloratadin, som loratadin omvandlas till påverkas sannolikt inte. Den samlade bedömningen är då att betydelsen av den här interaktionen sannolikt är ringa.

Medicinerna går att blanda

Voxra innehåller den aktiva substansen bupropion och är ett läkemedel som används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Clarityn innehåller den aktiva substansen loratadin som tillhör en grupp läkemedel som kallas antihistaminer. Clarityn hjälper till att minska allergiska symtom genom att stoppa effekterna av ett ämne som kallas histamin, vilket bildas i kroppen när du är allergisk mot något. Clarityn används vid tillfälliga allergiska besvär som rinnsnuva, nästäppa och nysningar och/eller röda, rinnande och kliande ögon hos vuxna och barn över 6 år med en kroppsvikt över 30 kg.

LÄS MER

Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 4 juni 2018 @ 08:08

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

4 oktober 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.