14 april 2024
Det ska normalt gå bra att ta Sumatriptan och Femarelle samtidigt.
Det ska normalt gå bra att ta Sumatriptan och Femarelle samtidigt. Foto: Freepik

26

Kan jag ta Sumatriptan och Femarelle samtidigt?

Jag har migrän från och till. Har också kommit in i klimakteriet och undrar om jag kan ta sumatriptan och Femarelle samtidigt, eller om de krockar?

Camilla

Ja, det ska normalt gå bra att ta Sumatriptan och Femarelle samtidigt.

Berätta gärna för din läkare om alla kosttillskott (Femarelle) och andra preparat som du tar utöver vanliga läkemedel (sumatriptan).

Femarelle är ett kosttillskott avsett för kvinnor i klimakteriet och kan bidra till ökad livskvalitet under övergångsåldern. Det innehåller DT56 som utvinns genom fermentering av en specifik typ av sojaböna. Femarelle finns i tre olika varianter utvecklade för att passa under klimakteriets tre faser (förklimakteriet, klimakteriet och tiden efter klimakteriet). Alla tre produkterna har samma mängd DT56a, men olika tillägg av bl a vitaminer.

Sumatriptan används för akut behandling av migränanfall med eller utan aura. (Aura är en förkänning som vanligen består av synstörningar såsom blixtar, sicksacklinjer, stjärnor eller vågor.)

Sumatriptan ska bara användas vid tecken eller symtom på ett migränanfall. Migränhuvudvärk är oftast av måttlig till svår intensitet, ensidig (men kan skifta sida mellan anfallen) och har pulserande karaktär. Symtom såsom illamående, ibland kräkning, och påtaglig ljus- och ljudkänslighet är vanliga vid migrän.

LÄS MER

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

14 april 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.