6 oktober 2022
Search
Generic filters
Maxosol Vinelle
Foto: Messan Edoh från Pixabay

277

Påverkar Maxosol användningen av minipiller Vinelle?

Kan jag äta kosttillskott Maxosol tillsammans med minipiller Vinelle? Jag har nu ätit det i två veckor och har läst om att det kan vara dåligt att äta Maxosol om man tar minipiller. Kan det påverka effekten på något sätt?

Jag läste det någonstans på nätet men hittar inte sidan nu. Det stod inte direkt att just Maxosol är dåligt utan att vissa naturliga kosttillskott kan slå ut effekten/skyddet från minipillret, till exempel bör man inte ta Johannesört tillsammans med minipiller men det har ju inte kosttillskott Maxosol.

Frågetecknet

Det ska normalt gå bra att ta Maxosol samtidigt som du tar ditt p-piller, Vinelle. Det stämmer att du ska undvika naturläkemedel som innehåller johannesört (Hypericum perforatum) när du tar minipiller Vinelle, eftersom det kan leda till blödningar och/eller uteblivet graviditetsskydd. Maxosol innehåller inte johannesört.

Maxosol är ett kosttillskott som bidrar till att bibehålla en normal hud och kan bidra till hårets och hudens normala pigmentering. Det innehåller bland annat antioxidanter i form av vitamin E och betakaroten, men även vitamin C, lycopen, selen och zink. Dessa ingredienser ska normalt inte påverka effekten hos p-piller.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 13 2020.

LÄS MER: Kan jag ta fler tabletter Maxosol än vad som ordineras?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

6 oktober 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.