29 september 2023
Det är inte så bra att ta Voxra på kvällen.
Det är inte så bra att ta Voxra på kvällen.

4 187

Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?

Jag har just trappat ut Efexor + Seroxat, som jag har frågat om tidigare.

Nu har jag i 30 dagar ätit Voxra 150 mg. Dötrött i början men nu börjar det bli ok. Problemet är sömnen, ibland somnar jag tidigt och vaknar kanske vid 01.00. Och då sover jag kanske till 12.

Kan jag ta det på kvällen?

Ulla

Eftersom sömnstörning (som du själv nämner) är en vanlig, men oftast övergående biverkan av Voxra (bupropion), är det inte så bra att ta tabletten i samband med sänggående. I bipacksedeln som medföljer läkemedlet står det att läkemedlet ska tas på morgonen.

Vanligt med sömnproblem med Voxra

Så här står det i FASS: ”Sömnsvårigheter är en mycket vanlig biverkning som ofta är övergående och kan reduceras genom att undvika tablettintag i samband med sänggående (under förutsättning att intervallet mellan doserna är minst 24 timmar).

Tänk också på att tabletterna ska sväljas hela, inte ska krossas eller tuggas eftersom det kan leda till en ökad risk för biverkningar, inklusive krampanfall. Du kan ta det både med eller utan föda.

LÄS MER

Går det bra att blanda Voxra med Clarityn?

 

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 19 april 2010 @ 13:27

Dela det här med dina vänner

4 svar

  1. Jag har snart i ett år ätit 300mg voxra+250mg zoloft..men jag är så deppig, att jag höjde zoloft till 300mg och efter en dag kännde jag mig bättre..är detta en för hög dos??

    1. 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, där 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

    2. 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, därr 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

29 september 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.