26 juni 2024

62

Kan jag ta Voxra tillsammans med Xanor?

Ja, det ska normalt gå bra att ta Voxra tillsammans med Xanor.

Voxra (bupropion) och Xanor (alprazolam) är båda läkemedel som kan användas för att behandla psykiska hälsoproblem. Voxra är ett antidepressivt läkemedel, medan Xanor är ett bensodiazepin som används för att behandla ångest och oro.

I allmänhet är det alltså säkert att ta Voxra och Xanor tillsammans. Men det finns några potentiella risker som du bör vara medveten om:

  • Ökad risk för sömnighet, yrsel och koordinationsproblem. Både Voxra och Xanor kan orsaka dessa biverkningar. När du tar dem tillsammans kan risken för dessa biverkningar öka.
  • Ökad risk för beroende och missbruk. Både Voxra och Xanor kan vara beroendeframkallande. När du tar dem tillsammans kan risken för beroende och missbruk öka.
  • Ökad risk för kramper. Voxra kan öka risken för kramper. Om du tar Xanor tillsammans med Voxra kan risken för kramper öka ytterligare. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du har en historia av kramper eller om du tar andra läkemedel som kan öka risken för kramper.

Enligt den amerikanska databasen drugs.com kan en överdriven användning av alprazolam, eller abrupt avbrott efter långvarig användning, ibland utlösa kramper hos patienter som tar bupropion.

LÄS MER

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

26 juni 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.