Esertia
Troligen får du inte Esertia eftersom apoteken ska byta ut till billigare kopior.

Varför får jag inte Esertia som jag mådde bra på?

I samband med en uppslitande skilsmässa efter 32 års äktenskap blev jag ordinerad Esertia 10 mg x 1 och mådde bra av dem ca 1,5 år. När jag skulle hämta ut nya tabletter för något år sedan fanns de plötsligt inte längre. Därför trappade jag ner och avslutade behandlingen.

I höstas fick jag en diabetesdiagnos ”kastad i ansiktet” av en inkompetent distriktssköterska och blev hemskickad med recept på Metformin. Men jag fick ingen ordentlig information om hur livet som diabetiker kommer att te sig. Hade en hjärtinfarkt 2003 och äter medicin pga det också.

Jag blev allt mer deppig och bad till slut om att få börja med Esertia igen, men fick då Sertralin Teva 50 mg i stället. Efter att ha läst bipacksedeln och kommentarer på nätet vågar jag inte börja ta dem.

Vad har hänt med Esertia och vad är skillnaden mellan dem och Sertralin? Jag kände inte av några som helst biverkningar av Esertia. Men Sertralin verkar ju ha enorma biverkningar, som dessutom räknas som vanliga!

AK, 60+

Esertia är ett läkemedel som innehåller den kemiska substansen escitalopram, medan Sertralin Teva innehåller den kemiska substansen sertralin. Båda dessa är antidepressiva läkemedel och tillhör samma klass (selektiva serotoninåterupptagshämmare), men skiljer sig åt något – ungefär som två olika sorters äpplen. Effekt och biverkningar är likartade. Men den ena kan fungera bättre på vissa. Be läkaren att få…

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.

Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in – om du redan är medlemBli medlem

Esertia

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 28 oktober 2015 @ 14:00

close
Esertia

Nämen hej 👋
Är du intresserad av

DEPRESSION?

Registrera dig för att få vårt exklusiva nyhetsbrev om
depression, varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.