25 juni 2024
diklofenak vid artros
Diklofenak vid artros skulle kanske kunna ha en viss smärtstillande effekt på artros.

1 588

Varför ska jag inte ta diklofenak vid artros?

Jag har artros i händerna och läkaren skriver ut Diklofenak Mylan 50mg 1 tabl/dag. Men min apotekare och min dotter (som är sjuksköterska) tjatar på mig att inte ta denna medicin. Har fått den utskriven i 15 år.

Har de senaste åren haft klåda och plitor, river mig så jag blöder. Jag har också många vallningar/dag – värre än jag någonsin hade i övergångsåldern. Blir drypesvett! Dessutom senaste tiden tryckutjämningar eller susningar i öronen (har dykt upp sista månaden). Dålig syn – har bytt glasögon 2ggr/år och det bara fortsätter! Magen har börjat krångla senaste månaderna. Hade högt blodvärde senaste kollen för en månad sedan. Kissenödig stup i ett – tidigare 2-3 ggr/dag.

Har velat få remiss till reumatolog, men det ser ut att vara svårt att få till det genom mina läkare.

Kan dessa symtom ha att göra med mitt intag av Diklofenak, eftersom jag så skarpt blir tillsagd att genast sluta med det?

Vad finns det för mindre farlig medicin för mina dåliga fingerleder utöver de som man kan köpa receptfritt i vanlig affär?

brimari

Diklofenak vid artros är egentligen inte ett jättebra val. Det är antiinflammatorisk och skulle kanske kunna ha en viss effekt på artros, även om det egentligen inte finns någon bra medicin för artros. Diklofenak har också en smärtlindrande effekt. Det har dock framkommit att diklofenak har en ökad risk för hjärtkärl-biverkningar, så det kan vara...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

25 juni 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.