Citodon och Diklofenak

FAQ: Korta svar på de 10 mest lästa frågorna april 2020

Kan jag blanda Voltaren och Ipren vid knäsmärta?

Ja, det kan du göra, du kan ta Voltaren och Ipren samtidigt. Men om du tar båda samtidigt skulle jag inte ta maxdos av dem båda. Eftersom de är släkt med varandra räcker det med halva dosen av varje. LÄS MER.

När kan jag dricka alkohol efter att ha tagit paracetamol?

Om du vill vara på den säkra sidan, för att dricka alkohol efter att ha tagit paracetamol, ska du vänta minst femton timmar. Halveringstiden för paracetamol är 2-3 timmar, och man brukar räkna fem halveringstider tills det att all substans är ut kroppen. Så runt 15 timmar bör du vänta. LÄS MER.

Hjälper Flex Repair mot min artros?

Det finns inga studier som har visat någon effekt så troligen inte. Trots det upplever vissa att de blir hjälpta. Du får prova själv os se om det fungerar för dig. LÄS MER.
 

Kan jag dricka alkohol om jag tar Ipren?

Ja, det går normalt bra att dricka måttligt med alkohol om du tar Ipren. Däremot ska du undvika att ta mycket Ipren och dricka mycket alkohol under lång tid. LÄS MER.
 

Hur lång hållbarhet har paracetamol?

Om du har paracetamol hemma där datumet har gått ut kan du oftast använda det ett tag till. Man brukar normalt säga att efter fem år börjar effekten avta sakta. Dock kan det inte hända något farligt med läkemedlen. LÄS MER.
 

Kan jag dricka alkohol när jag tagit gabapentin?

Alkohol kan förstärka biverkningar av Gabapentin, som till exempel dåsighet och problem med samordningen av muskelrörelser. Därför bör du vara väldigt försiktig med alkohol. LÄS MER

Vågar jag prova Maxulin för att bli lite piggare?

Det finns faktiskt en viss vetenskaplig dokumentation som styrker företagets påståenden för Maxulin. Testa och se hur det går. LÄS MER
 

Kan hon överdosera allergimedicinen med 3-4 tabletter?

Det ska normalt gå bra. Studier visar en ökad effekt med ökad dos. Några allvarligare säkerhetsproblem eller allvarliga biverkningar har inte rapporterats. LÄS MER.

Kan jag ta Sleep Repair istället för sömntabletter?

Visst kan du ta Sleep Repair istället för sömnpiller. Men frågan är vilken effekt de ger? Och om de är bättre? Du får prova själv och se hur det går. LÄS MER

Varför blir jag så trött när jag tar Kåvepenin?

Kåvepenin ger normalt inte trötthet som biverkan. Det kan vara den bakomliggande infektionen, eller restprodukter från när bakterierna går sönder inne i kroppen. LÄS MER.

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

close

Missa inga nyheter!

Varje torsdag kväll kommer nyhetsbrevet med senaste veckans alla inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.