30 september 2022
Search
Generic filters
Removyl

185

Vilka kosttillskott kan jag kombinera med Removyl?

Jag tar bantningsmedlet Removyl och undrar om det är farligt att kombinera det med mina övriga kosttillskott och mediciner; Q-gel 30 mg med E-vitamin, Vitae Pro, Comfora 595 mg och olanzapin 20 mg?

När jag ringde för att beställa Removyl avrådde han mig att beställa eftersom jag då inte kom ihåg namnen på de andra preparaten. Det tyder väl på ett seriöst företag?

Är Vitae Pro seriöst eller ska jag sluta ta dem? De är ganska dyra.

Behöver gå ner i vikt.

Ingrid

Det är sannolikt inte farligt att kombinera, men Removyl är tämligen verkningslöst och företaget bakom har av Marknadsdomstolen hotats med vite om 400 000 kr om de marknadsför produkten med specifika viktnedgångar och tidsperioder. Många vittnar också om att de inte gått ner i vikt med hjälp av produkten. Jag tycker inte att du behöver prova.

VitaePro är ett kosttillskott bland många som innehåller antioxidanter, vitaminer och en fettsyra som heter DHA. Det finns inga jämförande studier med andra preparat som säger att Vitae Pro är dokumenterat bättre. Enligt Livsmedelsverket har de tre antioxidanterna som finns i Vitae Pro bara effekt om de ingår i maten vi äter, alltså inte i form av kosttillskott.

Undvik Removyl

Mitt råd är att du fortsätter med Q-gel, olanzapin och Comfora samt äter en normal balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Det är också bra för vikten om du försöker röra på dig minst tre gånger per vecka i form av exempelvis promenader eller simning, vilket är skonsamt för din artros. Det är inga problem att ta smärtstillande läkemedel som till exempel Alvedon eller Panodil innan du rör på dig.

Och strunta i Removyl.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 25-26 2012.

LÄS MER: Hur ska jag göra för att öka vikten?

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 16 december 2016 @ 09:00

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

30 september 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.