13 augusti 2022
Search
Generic filters
Questran magmedicin
Foto: Bruno /Germany från Pixabay

157

Har jag fått tinnitus av min magmedicin Questran?

Jag undrar om du har något förslag på alternativ till Questran 4 gr, som jag har haft i 20 år efter en gallstensoperation?

Jag har läst att man kan få tinnitus av Questran och det har jag haft i cirka två år. Vore tacksam om du kan rekommendera något annat för mina diarréer.

Anita

Det stämmer att tinnitus finns rapporterat som biverkan med Questran. Samtidigt har cirka tio procent av Sveriges befolkning tinnitus. De vanligaste orsakerna till tinnitus är bullerskador och hörselnedsättning på grund av att man har blivit äldre. Utan att känna till din historia tror jag det är en mer sannolik anledning till dina tinnitusproblem än Questran.

Eftersom jag inte känner till hela din historia rekommenderar jag inte att du slutar med Questran utan att första prata med din läkare. Det kan vara så att läkaren valt detta av flera anledningar, inte bara på grund av din diarré.

Men det finns två alternativ du skulle kunna pröva att komplettera med; Husk Lindroos och Silicol Mag Tarm gel. Husk är en naturlig gelbildande fiber som underlättar passagen genom tarmen och verkar både mot förstoppning och diarré. Silicol är kiselsyra och verkar skyddande på tarmslemhinnorna.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 27 2014.

LÄS MER: Hur kan jag trappa ner omeprazol på bästa sätt?

 

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

13 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.