24 maj 2024
vaccinera

275

Ska jag vaccinera mig mot den nya influensan?

Vi ska börja vaccinera oss mot influensan i skolan och varje elev får bestämma med sina föräldrar om eleven vill vaccinera sig. Jag har tvekat men min mamma sa att jag tillhörde riskgruppen eftersom jag har astma och hon vill att jag vaccinerar mig.

Nu har jag läst lite här och var på internet om folk som tagit vaccinet. En mans son på 29 år hade tydligen FÅTT andningssvårigheter efter att han tagit vaccinet, och lagts in på sjukhus. Det oroar mig och gör mig mer tveksam på om jag ska vaccinera mig eller inte. Läste också att fyra skolelever i Gävle skickats till sjukhus efter att ha tagit vaccinet, då de börjat må riktigt dåligt p.g.a. det.

Jag känner tack vare det jag läst att jag helst håller mig undan vaccinet, men samtidigt; tänk om jag blir drabbad av svininfluensan, får svårt att andas och kanske till och med dör? Jag känner mig alltså väldigt kluven och skulle gärna vilja veta vad jag borde göra och vad som kan vara nackdelen med att jag tar eller inte tar vaccinet. Om det är stor risk att man får andningssvårigheter eller blir svårt sjuk, eller sjuk över huvudtaget, efter att ha tagit vaccinet.

David

Jag tycker definitivt att du ska vaccinera dig, både för din egen och för andras skull. Alla myndigheter bedömer att riskerna med vaccinering är mycket små. Idag kom ny information från det europeiska läkemedelsverket EMEA där de bekräftar att de positiva fördelarna med vaccineringen är större än riskerna. Just för att du tillhör en riskgrupp...

Detta inlägg är tillgängligt för våra VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

24 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.