22 maj 2024
öronproblem
Det troliga är att läkaren misstänker att dina öronproblem beror av att vatten/vätska finns i örat.

809

Varför behandlas öronproblem med blodtryckssänkande?

Jag har ett problem med höger öra där det sedan några månader tillbaka genereras nya toner när örat exponeras för ljud, och det också blir “falskt”. Otroligt jobbigt för mig då jag är tonsättare till yrket.

Nu har min läkare skrivit ut det vätskeutdrivande preparatet Centyl K (mite) 1,25 mg/573 mg. Han menar att det ev. kan ha effekt. Men detta är ju en blodtryckssänkande medicin. Låter ju märkligt för mig.

Är detta verkligen en relevant medicin för mitt öronproblem? Samt undrar jag ifall en tablett per dag enligt doseringen ovan har ngn som helst effekt? Och hur påverkar det i så fall mitt blodtryck. Jag har liksom inget fel på det annars.

Uppdatering efter en tid

Centyl K (mite) 1,25 mg/573 mg, 1 tablett per dag hjälpte inte för mig. Har nu istället fått en dos cortison mot mina hörselproblem, nämligen Prednisolon Alternova. Ska ta 5 tabletter varje morgon under 5 dagar. Men tabletterna är på hela 10 mg. Låter ju enorm mycket. Vad tror du?

 

Tonsättarn

Det troliga är att läkaren misstänker att dina öronproblem beror av att vatten/vätska finns i örat. Då är ett vätskedrivande läkemedel en relevant medicin. Den dos du har fått är en låg startdos. Det är bra att börja med den låga dosen och se hur det går. Om du har ett normalt blodtryck kommer det...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner
Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

22 maj 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.