13 augusti 2022
Search
Generic filters
ciklosporin och Cardicore

422

Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?

Jag tar ciklosporin 25 mg morgon och kväll på grund av allergi, i form av hudutslag. Jag vill veta om jag kan kombinera detta med kosttillskottet Cardicore (nutrition drink mix)?

Jag är 72 år gammal.

Allan

Ciklosporin är ett immundämpande läkemedel som kan användas bland annat vid hudinflammation, så kallad atopisk dermatit. Det är ett känsligt läkemedel så du bör inte ta något annat läkemedel eller kosttillskott utan att först prata med din läkare.

Bör gå bra att kombinera ciklosporin och Cardicore

Cardicore, som är ett kosttillskott som ska komplettera kroppen egen produktion av kväveoxid, kan bidra till att blodkärlen dilateras (utvidgas) vilket skulle kunna vara bra för blodcirkulationen. Några studier på själva produkten som har visat detta finns dock inte. Det finns heller inga vetenskapliga studier som visar om ciklosporin och Cardicore fungerar att ta tillsammans, men troligen ska det gå bra. Prata dock med din läkare först.

Personer som tar ciklosporin ska inte ta växtbaserade medel som innehåller johannesört eftersom det kan försämra effekten av ciklosporin. Grapefrukt ska också undvikas, eftersom grapefrukt och grapefruktjuice hämmar kroppens nedbrytningen av ciklosporin och du kan få för mycket ciklosporin i blodet.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 7 2018.

LÄS MER: Ska jag äta blodförtunnande mat?

close
Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

13 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.