31 januari 2023
Metoprolol och Citalopram

1 496

Vågar jag kombinera Metoprolol och Citalopram?

Jag har på grund av diagnosen depression fått utskrivet Citalopram 20 mg/dag. När jag läser bipacksedeln står det att denna medicin inte ska användas om man äter Metoprolol.

När jag vänder mig till utskrivande läkare är denna helt frågande till detta och säger att han inte kan hitta några sådana rekommendationer någonstans.

Jag känner mig nu helt förvirrad och vågar inte börja med Citalopram då jag är rädd att få tillbaka mina besvär med oregelbundna hjärtslag, vilket jag tyckte var mycket obehagligt. Vill ju inte äta medicin som är farlig för mig.

Konstigt också att inte läkaren visste något då det står överallt på nätet då jag söker information. Kan du bena ut min förvirring vore jag tacksam.

Gusgu, 71

Det stämmer att citalopram kan påverka metoprolol, så att effekten av metoprolol blir större. Brukar gå bra att kombinera Metoprolol och Citalopram I studier har man sett att halterna metoprolol i blodet ökar, däremot sågs ingen klinisk ökning av metoprolols effekt på blodtryck och hjärtrytm hos friska frivilliga. Försiktighet rekommenderas dock vid samtidig användning av...

Detta inlägg är tillgängligt för våra Premium och VIP-medlemmar.
Som medlem slipper du också alla annonser.
Logga in - om du redan är medlemBli medlem

Dela det här med dina vänner

Kommentarer är stängda.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

31 januari 2023

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.