14 augusti 2022
Search
Generic filters
mullbär

859

Kan mullbär hjälpa mig att hålla normalt blodsocker?

Jag har fått typ 2-diabetes och fick kostbehandling och senare metformin-tabletter. Men jag blev så fruktansvärt trött av metformin så jag slutade och återgick till kostbehandling. Jag går på kontroller hos diabetessköterskan och blodsockret ligger bra.

Nu har jag hört om ett växtextrakt som ska hjälpa till att hålla ett normalt blodsocker, som heter Mulberry, gjort av mullbärsblad.

Vad tror du om det? Jag vill helst slippa metformin som jag inte mådde bra av.

Berit

Mulberry är baserat på extrakt av mullbärsblad och innehåller krom. Det bidrar till att upprätthålla en normal blodsockerkoncentration, samt en normalt fungerande kolhydrat-, fett- och proteinomsättning.

Mullbär kan hjälpa dig att hålla blodsockret normalt

Mullbärsbladen innehåller ett ämne som kallas DNJ. Det är ett ämne som gör att sockret och stärkelsen inte upptas så lätt i blodet. DNJ kan därför medverka till att minska omvandlingen av socker och stärkelse till glukos. Det stabiliserar blodsockret och minskar upptaget av kalorier efter måltider.

Du kan prova Mullberry, men du ska fortsätta med din kostbehandling, eftersom det alltid är grunden i en bra behandling av typ 2-diabetes. I övrigt rekommenderar jag fysisk aktivitet och en i övrigt hälsosam livsstil där du anstränger dig att hålla en bra vikt.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 39 2017.

LÄS MER: Var kan jag hitta kosttillskottet Bio-Chrom för att hålla koll på blodsockret?

close
Dela det här med dina vänner

5 svar

  1. hej. jag har läst att kromtillskott är bra för att stabilisera blodsockret vid diabetes som jag har, typ 2. jag undrar om man kan ta det till olika mediciner? jag har levaxin och tar nån gång alvedon. nått man behöver tänka på med det? mvh kia

    1. Du kan sannolikt ta kromtillskott, men inte istället för kostomläggning och mediciner vid typ 2-diabetes. Tillskott är alltid just tillskott, kost och mediciner är bevisat effektiva vid typ 2-diabetes, det är inte tillskott som t ex krom. OM du har fler frågor, vv ställ dem här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten
Search
Generic filters

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

14 augusti 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.