14 juli 2024
Det finns flera olika kosttillskott för kvinnan i klimakteriet.
Det finns flera olika kosttillskott för kvinnan i klimakteriet.

884

Lästid (cirka): 2 minuter

Vad är det bästa kosttillskottet för kvinnan i klimakteriet?

Vad är egentligen den bästa vegetabiliska produkten för kvinnan i klimakteriet?

Jag lästa några positiva omdömen angående Femarelle Rejuvenate +40 men jag lästa också att den föreslås för kvinnan i förklimakteriet. Jag undrar om den kan hjälpa att minska klimakteriet symptom som störd sömn och försämrad sömnkvalitet, minskad energi, humörsvängningar, plötsliga svettningar, ofta i samband med en värmevallning.

Jag är 43 år gammal och mensen blev oregelbundet nästan fyra år sedan och slutade tre år sedan.

Jag hade tagit Novofem hormontabletter runt två år och slutade ta dem för nästan ett år sedan.

Betul Cuhadaroglu

Det finns flera olika kosttillskott och liknande för kvinnan i klimakteriet, Femarelle är ett av dem. Det finns i tre olika varianter;

Femarelle Rejuvanate, för dig som börjar märka av förändringar i ditt vanliga menstruationsmönster, vanligen kring 40-årsåldern, så är Femarelle Rejuvenate framtagen för att passa dig. När man närmar sig klimakteriet finns färre äggblåsor kvar i äggstockarna och därför sker ägglossning mer sällan. Då äggblåsorna producerar mycket av östrogenet som finns i kroppen, så blir resultatet av färre äggblåsor att östrogennivåerna sakta sjunker från denna tidpunkt.

Femarelle Recharge, för dig som befinner dig i klimakteriet. Anpassad för dig som nu har mindre regelbunden menstruation, eller för dig där menstruationen helt har upphört. Under denna period kan man märka av de mer ”klassiska” tecknen på att man befinner sig i klimakteriet. Naturligtvis varierar det från person till person hur detta påverkar livskvaliteten, men eftersom äggblåsorna producerar mycket av det östrogen som finns i kroppen och dessa nivåer nu sjunker, så är det vanligt att man upplever förändringar som är kopplade till just de låga östrogennivåerna.

Femarelle Unstoppable, för dig som har passerat klimakteriet. Då man passerat klimakteriet klingar ofta värmevallningar och humörsvängningar av med tiden. Men de fortsatt låga östrogennivåerna kan istället leda till att slemhinnan i slidan blir tunnare och torrare, vilket kan bidra till en ökad känslighet för infektioner i underliv och urinvägar. Även benhälsan påverkas av de låga östrogennivåerna.

För dig är nog någon av de två sista det bästa alternativet.

Det finns andra alternativ också för kvinnan i klimakteriet. Du kan exempelvis prova Femal, Klimadynon och Remifemin. Dessa är alla godkända av Läkemedelsverket och innehåller Silverax (Cimicifuga racemosa). Läkemedelsverket har kommit fram till att den vetenskapliga dokumentationen är något osäker, men att de troligen har positiv effekt. Dessa bör dock inte användas under någon längre period utan att diskutera det med läkare.

Det går inte att svara på vilket som är bäst för kvinnan i klimakteriet. Det beror på att det inte finns några jämförande studier mellan preparaten. Du får helt enkelt prova dig fram till vilket som passar dig bäst.

LÄS MER

Allt du behöver veta om kosttillskott

Detta är en återpublicering. Inlägget publicerades första gången den 18 mars 2021 @ 13:12

Dela det här med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha mer?
Prenumerera

Nyhetsbrevet kommer varje torsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga

Du får svar direkt till din e-post.

Exklusiva tips

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Sök på sajten

Medlemmar får mycket mer

Som medlem hjälper du oss att hålla sidan igång. Vi ger tillbaka, medlemmar får mer!

Gratis
Premium
VIP

Är du medlem?

Logga in för att se 100%
av innehållet

14 juli 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du godkänner detta.